De Heuvel van de Grote Slang in Adams County, Ohio

0
1440
Heuvel van de Grote Slang. Foto Niagara66, CC BY-SA 4.0 httpscreativecommons.orglicensesby-sa4.0, via Wikimedia Commons

Het gebied tussen de Grote Meren en de Golf van Mexico in de VS ligt bezaaid met meer dan 100.000 kunstmatige heuvels. De heuvels liggen vooral in de dalen van de rivieren van de Ohio en de Mississippi. Vaak hebben ze de vorm van een piramide, meerdere hebben de vorm van een dier zoals slangen, arenden, vossen, beren, eilanden, bizons en soms die van een mens. Deze kunstmatige heuvels zijn uniek in de wereld. Ze zijn vaak alleen vanuit de lucht te herkennen, als je op het land staat zie je de vorm vaak niet. De bekendste heuvel is de Grote Slang (Serpent Mound) in Adams County in Ohio. Het lijf van de slang is 0,9 meter hoog en kronkelt zich op een hoogte van 46 meter boven de waterspiegel naar een bocht in een stroompje dat Bush Creek wordt genoemd. Hij heeft een totale lengte van 450 meter.

Gedacht wordt dat de heuvel gemaakt is tussen 960 en 1200, maar er zijn ook theorieën dat de heuvel veel eerder is gebouwd. Waarschijnlijk werd de heuvel voor een ceremonieel doel opgericht. De volken die tussen 1000 v.Chr. en 1200 leefden in de huidige Verenigde Staten worden ook wel Mound Builders (grafheuvelbouwers) genoemd. Er is erg weinig bekend over deze volken. Er wordt aangenomen dat Serpent Mound gemaakt is door de Adena-cultuur.

Fickr
Pollinator at English Wikipedia, CC BY-SA 3.0 httpcreativecommons.orglicensesby-sa3.0, via Wikimedia Commons
Stepshep, CC BY-SA 3.0 httpscreativecommons.orglicensesby-sa3.0, via Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.