Hans Meijer schenkt boekencollectie aan Hunebedcentrum

0
1136

Hans Meijer is al zijn hele leven gefascineerd door hunebedden. Zo’n 25 jaar geleden kwam hij erachter dat er op het internet nog weinig overkoepelends te vinden was over dit onderwerp. Hij is toen begonnen met het maken van de eerste website over hunebedden – www.hunebedden.nl. Deze website bestaat nog steeds en wordt nog altijd zo’n 300 keer per week geraadpleegd. Heel wat schoolkinderen hebben een spreekbeurt gemaakt aan de hand van zijn website.

Op zijn website staat veel informatie over hunebedden. Deze informatie heeft Hans gehaald uit de boeken die er in de jaren negentig en begin van deze eeuw aanwezig waren. Ook daarna heeft hij nog veel boeken aangeschaft. Nu Hans op leeftijd is heeft hij besloten om de collectie boeken te schenken aan het Hunebedcentrum. Ze komen in de bibliotheek te staan waar iedereen die dat wil ze in kan zien. Een van de mooiste aanwinsten voor het Hunebedcentrum is de beroemde Sprockhoff atlas met daarin een overzicht van de Duitse hunebedden. We bedanken Hans zeer voor zijn gift en hopen dat hij nog lang de passie voor hunebedden uitdraagt via zijn website.

Hans Meijer met de collectie boeken
In de tuin van Hans staat een mini exemplaar van D15 (Loon).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.