Lezingen Prehistorie van Noord Nederland: het Neolithicum – is geweest!

3
1577
Voedsel in de steentijd. Foto National Heritage, Verenigd Koninkrijk

Begin november zijn wij gestart met de lezingenserie over archeologie: ‘de prehistorie van Noord-Nederland – van neanderthalers tot en met de metaaltijden. Ondanks alle corona uitdagingen kunnen we gelukkig de aankomende lezing (deel 3 van de reeks) digitaal door laten gaan.

De eerstvolgende lezing op zondag 24 januari wordt gegeven door Daan Raemaekers, hoogleraar Archeologie Noordwest-Europa en directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie. Hij zal ingaan op de Jonge Steentijd in Drenthe, een verhaal over lokale en continentale ontwikkelingen.

De jonge steentijd is in Drenthe de tijd van niet alleen hunebedden en grafheuvels, maar ook van de eerste veenwegen en bijloffers. Op het eerste gezicht lijkt de archeologie van Drenthe het bijzondere verhaal van een regio, maar de prehistorische bewoners vormen een belangrijke schakel in een verhaal van continentale omvang.

Digitale lezing

De lezing wordt uitgezonden via YouTube. U ontvang na aanmelding de betreffende link. Als u deze opent, krijgt u de vraag om in te loggen met uw Google-account. Dit inloggen is niet noodzakelijk om de lezing te volgen, en kunt u overslaan. Maar vragen stellen via het chat-venster is alleen mogelijk als u wel bij Google bent ingelogd. 

Aanmelden

Wilt u deze lezing, en het vierde deel, volgen uit de archeologie reeks? U kunt zich opgeven via het formulier onder aan de pagina op onze website. Een overzicht van het programma, en de links naar de betreffende websitepagina’s, vindt u hier:

Meer informatie over deze lezingenreeks


De afgelopen jaren zijn er uitzonderlijke vondsten gedaan die het verhaal van de prehistorie in Noord-Nederland verrijken en aanvullen. Daarom is het een mooi moment om opnieuw in een vogelvlucht van een viertal lezingen door de prehistorie van Noord-Nederland te gaan. Tijdens de lezingenreeks wordt u verteld over de tijd van neanderthalers tot en met de metaaltijden op basis van de meest recente inzichten en onderzoeken. Naast dat Noord-Nederland in een breder perspectief wordt geplaatst, wordt er ook ingezoomd op het regionale verhaal.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe lezingen en andere artikelen die verschijnen op hunebednieuwscafe.nl, meld u zich dan nu aan via communicatie@hunebedcentrum.nl.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.