Het Groot Keienboek

0
610
Keienboek

Enige jaren geleden zijn Marja Braaksma en Harry huisman begonnen met het uitgeven, in eigen beheer, van foto determinatiegidsen van zwerfstenen. De vier gidsen kunnen thuis geraadpleegd worden, maar zijn door hun formaat ook geschikt om mee te nemen in het veld. Hoewel er in de gidsen veel herkenbare zwerfsteensoorten zijn afgebeeld, merk je na een zoektocht al snel dat er van graniet heel veel variaties bestaan. Hetzelfde geldt voor de meeste andere zwerfstenen. Daarnaast heb je ook nog gidsgesteenten. Deze zijn vooral interessant omdat bekend is waar ze in Scandinavië vandaan komen. Om stenenzoekers en zwerfsteenverzamelaars een betere mogelijkheid te geven om zelf gevonden stenen te herkennen en op naam te brengen, komt er een nieuw boek. Een gesprek hierover staat op onze podcasts.

Een groot deel van het Groot Keienboek bestaat uit fotopagina’s van zwerfsteensoorten. Op iedere fotopagina worden afhankelijk van steensoort/gidsgesteente zo mogelijk minimaal zes tot acht foto’s geplaatst. In enkele gevallen worden per steensoort twee fotopagina’s ingeruimd met voorbeelden van verweerde, keileemverse, door branding afgerolde en ook van gepolijste zwerfstenen. Hierdoor krijgt de lezer snel een overzichtelijk beeld hoe zwerfstenen van dezelfde soort er uit kunnen zien. 

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie? Neem contact op met Marja Braaksma (email: m.braaksma07@gmail.com)

De podcast is te beluisteren via Spotify. Klik hier voor de link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.