Een bijzondere medewerker in het Hunebedcentrum in Borger.

0
592

In samenwerking tussen de gemeente Borger-Odoorn, het Sociaal Team Borger-Odoorn, het Hunebedcentrum in Borger en Wedeka is het Hunebedcentrum vanaf januari 2020 ingericht als leerwerkbedrijf.

De trajectbegeleider van Wedeka en de afdelings-coördinatoren van het Hunebedcentrum begeleiden klanten vanuit het Sociaal Team Borger-Odoorn, de Test en Diagnosecentra (TDC’s) van de gemeenten Veendam en Stadskanaal bij hun traject om werkfit te worden. De klanten doen dit door te werken op deze prachtige en bijzondere locatie in Borger met als doel om zich op deze manier voor te bereiden op het vinden van een betaalde baan in het regulier bedrijfsleven.

Medewerkers worden na een intake en een introductie op hun werkplek op een professionele en plezierige wijze begeleid en ontwikkeld door de enthousiaste coördinatoren van de diverse afdelingen binnen het Hunebedcentrum.

Momenteel zijn er ruim 15 medewerkers werkzaam in de verschillende afdelingen van het Hunebedcentrum:

  • Horeca
  • TD / Groenvoorzieningswerkzaamheden
  • Host bij de entree / kassa
  • Museumwinkel-medewerker
  • Medewerker Oertijdpark
  • Rondleider
  • Administratief medewerker
  • Vormgeving en ICT
  • Educatie en projecten

In het Hunebedcentrum was sinds de 2e helft van 2020 een medewerker werkzaam met een verslavingsachtergrond. Deze medewerker zegt veel kostbare tijd van zijn leven verloren te hebben door zijn verslaving en heeft een nieuwe start gemaakt in het Hunebedcentrum.

De medewerker kwam binnen in een werkfit-traject en gaf bij de intake aan zijn focus te hebben op een toekomst als begeleider bijzondere doelgroepen. De medewerker ging aan de slag in de technische dienst van het Hunebedcentrum om weer arbeidsritme te krijgen, zijn energie kwijt te kunnen en de focus op zijn toekomst te kunnen blijven houden.

Door zijn enthousiasme en zijn gevoel voor sociale verhoudingen en humor viel hij vanaf dag 1 erg goed in de groep. Hij werd door de TD-coördinator en diens collegae goed opgenomen in de groep en had zowel een goede bijdrage aan de uitvoering van de werkzaamheden als aan de werksfeer. Door het traject in het Hunebedcentrum kreeg hij weer dagritme en dat hielp hem enorm bij het houden van zijn focus op de toekomst.

Tijdens het traject verkreeg hij, in samenspraak met zijn klantmanager, een werkstage aangeboden als groepsbegeleider bij een zorgbedrijf in Borger. Hij vervulde deze stage in combinatie met zijn traject bij het Hunebedcentrum.

De corona-loc down zorgde in december 2020 en januari 2021 voor een kortstondige opschorting van zijn traject in het Hunebedcentrum en het zorgbedrijf, dat hij vanaf februari 2021 weer vol enthousiasme kon oppakken.

De medewerker gebruikte de korte opschorting goed door contact te leggen met een organisatie in de verslavingszorg met als gevolg dat hij vanaf september 2021 kan gaan starten met een mbo-niveau 4 opleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Als voorbereiding daarop gaat hij alvast een stage volgens in een verslavingszorg-organisatie, in combinatie met de stage bij het zorgbedrijf.

Deze ontwikkeling betekent dat het traject bij het Hunebedcentrum per 1 april 2021 zal zijn afgerond.

We zijn trots om deze medewerker te hebben mogen helpen werkfit te worden in het Hunebedcentrum. Fijn om te weten dat de trajectperiode hem verder heeft geholpen naar een volgende fase in zijn leven.

Namens de collegae en begeleiders van het Hunebedcentrum wensen we deze hardwerkende en gemotiveerde medewerker een mooie toekomst toe als begeleider in de verslavingszorg.

Jan Harttekamp

Trajectbegeleider Wedeka

Leerwerklocatie Hunebedcentrum Borger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.