Maak kennis met de Drents Prehistorische Vereniging (DPV)

0
637

Wist U dat het Hunebedcentrum nauw samenwerkt met de Drents Prehistorische Vereniging (DPV)? Deze vereniging van geïnteresseerden in de archeologie van Drenthe telt momenteel  270 leden, zowel binnen als buiten Drenthe. De vereniging heeft haar leden veel te bieden.

Vier keer per jaar ontvangen de leden het DPV-tijdschrift De Spieker. Elk nummer steeds boordevol archeologisch nieuws, vondstbeschrijvingen, reisverslagen en veel meer. Via e-mail krijgen de leden de DPV-Nieuwsbrief die u van actuele zaken op de hoogte houdt. Minstens zeven maal per jaar houden wetenschappers en andere experts interessante lezingen en excursies voor de Vereniging. Recente onderwerpen: bewoning in de beekdalen, hunebedden, behoud van archeologische monumenten, opgravingen die een nieuwe kijk geven op onze geschiedenis, het ontstaan van het Noordnederlandse landschap, het dagelijks leven van onze voorouders en nieuwe onderzoekstechnieken. De lezingen worden in Assen of Borger gehouden. Jaarlijks organiseren we een dagexcursie in Noord-Nederland en een meerdaagse excursie naar het buitenland. Leden krijgen ook de Nieuwe Drentse Volksalmanak, dit is een jaarboek met artikelen over de Drentse historie en archeologie.

Voor uitgebreidere informatie neem eens kijkje op de website www.dpv.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.