AWN vult vitrine in Museumcafé

0
628

In het Hunebedcentrum is een nieuwe vitrine te zien met vondsten van amateurarcheologen uit Noord Nederland. In deze wisselvitrine worden vondsten tentoongesteld uit de collecties van leden van de AWN Noord, de noordelijke afdeling van de vereniging voor vrijwilligers in de archeologie.

De komende maanden zijn vondsten uit de collectie van familie Van der Brug te zien. De collectie Van der Brug bevat vuurstenen topstukken uit alle perioden van de Oude Steentijd tot en met de Bronstijd. De familie zoekt al decennia in het gebied tussen Ureterp en Bakkeveen, een archeologisch rijk gebied aan de rand van het Drents-Fries plateau. De selectie in de wisselvitrine is een ware reis door de Prehistorie, met pijlbewapening en gebruiksvoorwerpen uit het Midden Steentijd, Nieuwe Steentijd en de Bronstijd.

Voorlopig is de vitrine te zien in de kantine van het Hunebedcentrum. Later dit jaar zal de vitrine waarschijnlijk verhuizen naar het laboratorium, bij het inventaris van hunebed D26 aan het eind van de vaste tentoonstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.