De Nationale Archeologiedagen gaan weer van start!

0
358
archeologiedagen

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni krijgt jong & oud, kenner en leek de kans om een kijkje te nemen in de schatkamer van onze nationale archeologie.

Organisaties door heel het land hebben een prachtig coronaproof programma in elkaar gezet. Fiets of wandel mee met een van de uitgezette tochten, bezoek een archeologisch museum, bekijk de depots en luister naar een podcast of een digitale lezing.

Programma van het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum is inmiddels weer open en je kunt tijdens de Nationale Archeologiedagen het museum bezoeken. Tijdens je bezoek kun je een speurtocht doen door het museum en misschien kom je oog in oog te staan met oermensen die je alles kunnen vertellen over het verleden. Vergeet niet te reserveren voor je bezoek!

Je kunt ook een aantal online-activiteiten volgen. Kijk vanaf je bank naar een digitale rondleiding van het Hunebedcentrum op de opgraving bij Daalkampen. In deze digitale rondleiding bezoekt Riemke, archeoloog bij het Hunebedcentrum, de laatste opgraving. Janneke, Senior KNA archeoloog bij RAAP en projectleider van deze opgraving, vertelt over de opgraving en de vondsten. Zo kom je te weten wanneer mensen hier vroeger woonden en hoe archeologen dat kunnen bepalen.

Neem tijdens de Archeologiedagen een kijkje bij de digitale ArcheoHotspot van het Hunebedcentrum! ArcheoHotspots zijn plekken waar je zelf kennis kunt maken met archeologie. Leer hier over de verschillen tussen conservatie en restauratie en kom meer te weten over hoe een archeoloog te werk gaat tijdens een opgraving. 

Nationale Archeologiedagen

De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor jong en oud. De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. Tijdens de Archeologiedagen trekken archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.