Veel vraag naar online lesgeven

0
469

Het Hunebedcentrum heeft met financiële steun van het NWO een eigen studio kunnen realiseren waardoor het mogelijk wordt om online les te geven op scholen. Voor scholen wordt zo de mogelijkheid gecreëerd om een echte archeoloog in de klas te ontmoeten. Er wordt al volop gebruikt van gemaakt. De eerste 20 lessen zijn gegeven en er staan voor de zomer nog eens 15 in de wacht. Ook na corona zal er een combinatie gemaakt worden van online lesgeven aangevuld met een fysiek bezoek in Borger.

Via een scherm is er direct contact met de klas.

De studio wordt intussen ook gebruikt voor het opnemen van filmpjes door de eigen medewerkers. Zo zijn er filmpjes opgenomen voor de nieuwe Archeohotspot die ook mede door de NWO tot stand is gekomen.

Het is de bedoeling dat de studio in een later stadium ook gebruikt gaat worden door onze partnerorganisaties zoals Stichting het Drentse Landschap en het Archeologisch instituut van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de NWO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.