ArcheoHotspot in het Hunebedcentrum

0
558

ArcheoHotspots zijn plekken waar je zelf kennis kunt maken met archeologie. Dit kan op verschillende manieren bij het Hunebedcentrum. Dit zit verwerkt in onze huidige expositie, bij de reconstructie van de opgraving van D26 en in veel van onze activiteiten.

We willen een plek zijn waar bezoekers op een actieve manier in aanraking komen met archeologie en daarnaast een beter beeld krijgen van wat een archeoloog nu eigenlijk doet. Sinds kort heeft het Hunebedcentrum ook een fysieke ArcheoHotspot waar mensen kennis kunt maken met de opgravingen die in Borger zijn gedaan in 2020 en 2021.

Wanneer de anderhalve meter niet meer nodig is, zal deze ruimte voor iedereen tijdens onze openingstijden toegankelijk zijn. Door corona kun je de ruimte voorlopig alleen bezoeken in huishoudelijk verband op aanmelding. De Hotspot is geopend tussen 13 en 15 uur op maandag 9, 16, 23 en 30 augustus. Je kunt je uitsluitend aanmelden via communicatie@hunebedcentrum.nl. Is het vol? Dat kun je ook onze digitale Hotspot bekijken. We hebben verschillende online-initiatieven. Meer lezen over archeologie en hoe een archeoloog te werk gaat? Kijk dan onze ArcheoHotspot rubriek op hunebednieuwscafe.nl.

Een prangende vraag die je altijd al aan een archeoloog hebt willen stellen? Stuur nu een vraag in en misschien wordt hij beantwoord tijdens onze Q&A. Lees hier hoe je die in kunt sturen. Rondleidingen zijn momenteel even niet mogelijk maar je kunt nog steeds ook luisteren naar de verhalen van onze archeologen via de podcasts. Hier vind je verschillende podcasts over archeologie.

Meer lezen over archeologie en hunebedden: https://www.hunebednieuwscafe.nl/

Deze ruimte is tot stand gekomen dankzij steun van het Kickstart Cultuurfonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.