Fietsexcursie ‘Hunebedden in velden en bossen van Emmen’

0
537
fotograaf Ineke van Os

Heb je ook zin om de mooiste historische plekjes van boswachterij Emmen te ontdekken? Ga dan mee met deze gevarieerde fietsexcursie. Op meerdere data in augustus en september kan je met een gids van Staatsbosbeheer een prachtige fietstocht van zo’n 14 km maken door boswachterij Emmen. Een geweldig natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.

In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden en grafheuvels zichtbaar aanwezig. Hunebedden zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn. In de IJstijd werden grote keien naar Drenthe meegevoerd en daarvan werden de Hunebedden gebouwd. Hunebedden werden lang geleden gebouwd met superzware zwerfkeien en werden gebruikt als grafkamers. Ze werden vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk gebouwd. Je vindt er daarom soms een aantal vlak bij elkaar.

Tijdens de fietsexcursie wordt er vijf keer gestopt en een korte wandeling gemaakt om hunebedden en enkele grafheuvels te bekijken waarbij de gids informatie geeft.

De fietsexcursie is geschikt vanaf 16 jaar. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis van hunebedden en grafheuvels.

Informatie en aanmelden

De fietsexcursie vindt plaats op 18, 28 augustus en 1, 8, 18, en 22 september. Hij start op de woensdagen om 14.00 uur en zaterdagen om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen € 6,00 voor per persoon en men dient een eigen, stevige fiets mee te nemen.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts 10 deelnemers mee.

Startplaats: Parkeerplaats Emmerdennen D45, Boermarkeweg Emmen.

Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.