De RCE (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) heeft een Atlas van de Leefomgeving gemaakt. In deze atlas kun je bijna alles vinden wat er in de ruimtelijke zin van het woord gebeurd, van luchtkwaliteit tot monumentale gebouwen en van groenvoorzieningen tot waterwegen. In deze atlas staan onder andere de 1400 archeologische rijksmonumenten die Nederland rijk is. De meeste van deze monumenten zijn niet zichtbaar. De hunebedden en grafheuvels zijn wel zichtbaar en staan duidelijk met vindplaats op de nieuwe kaart.

Vorig artikelRhombenporfier
Volgend artikelSinds wanneer dragen mensen schoenen?
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.