Ze lagen al bijna in de kippenren, de uitgetrokken paardenbloemplanten. Tot ik me ineens realiseerde dat je behalve de bladeren en de bloemen, ook de wortels kunt eten.

Zo gezegd, zo gedaan. En wat denk je? Lekker! Als je tenminste van een wortelsmaak houdt die een stuk `voller` is dan b.v. gewassen winterpeen van de supermarkt. Voller en iets aan de bittere kant.

Hierbij het (eenvoudige) recept dat ik heb gevolgd:

  • was de worteltjes (een half kopje was de oogst) heel goed af en snijd ze in stukjes;
  • smoor de worteltjes in roomboter tot ze net niet helemaal gaar zijn;
  • kluts een eitje en doe er naar smaak wat peper en zout bij;
  • voeg het eimengsel toe aan de worteltjes;
  • bak de omelet net zo lang totdat de onderkant begint los te laten;
  • keer de omelet om ook de andere kant goed te garen.
  • Drapeer het omeletje op een knapperig, bruin broodje.

                                                         Smakelijk eten!

Vorig artikelTalkshow ‘Land vol archeologie’ focust op de hunebedden
Volgend artikelOer-basalt in de keientuin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.