Een van de activiteiten in het Hunebedcentrum, deze zomer, is het determineren van stenen, fossielen en andere voorwerpen uit de natuur. Heeft u iets gevonden waarvan u niet weet wat het is, laat het ons zien en determineren. Extra is dat deze determinatiedagen in de maanden juli en augustus iedere woensdagmiddag gehouden worden.

Vorig jaar zijn opzij van de oertijdtuin tienduizenden zwerfstenen gestort. De enorme hopen stenen zijn deels omgezet en schoon geregend. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen vanaf woensdagmiddag 7 juli, dus volgende week, bij het Hunebedcentrum naar hartenlust een of meer stenen verzamelen. Tussen de stenen liggen talloze vuurstenen. Vaak bevatten die fossielen. Bent u meer geïnteresseerd in een zwerfsteen uit het verre noorden van Scandinavië, ook die liggen er in soort en tal. U kunt uw vondsten ter plaatse laten determineren, waarbij u hoort wat voor steen u gevonden heeft, waarvandaan deze komt en…hoe oud deze is.

Van 13.30 tot 15.30 bent u van harte welkom.

Vorig artikelWillem Donker landelijk in het nieuws
Volgend artikelSpielerei-sporen van wadpieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.