De grotten van Azé

0
912

Mocht je in de regio Bourgogne zijn, in de buurt van Macon, maak dan vooral een uitstapje naar de indrukwekkende grotten nabij het dorpje Azé.

De grotten bestaan uit zeven gangen waarvan er twee voor het publiek zijn te bezoeken. Een daarvan is een prehistorische grot die al 300.000 jaar afwisselend bewoond is door mensen en door de grote beesten van het Kwartair, beren en holenleeuwen.

De locatie trok de aandacht van archeologen vanaf de jaren 1920 en in de grond vonden met regelmaat opgravingen plaats vanaf 1950. De vondsten zijn talrijk: botten van beren, rode herten en rendieren, werktuigen. Archeologisch onderzoek onthulde ook Gallo-Romeinse overblijfselen en een middeleeuwse muur. Een deel van de vondsten uit Azé, maar ook de nabij gelegen grotten in Blanot, zijn te bewonderen in een klein museum dat je bezoekt voorafgaand aan de grotten. Het paleontologisch onderzoek werd uitgevoerd in 1982 en 1985. De laatste staat van de opgraving is ter plaatse bewaard gebleven.

Onder de prehistorische grot, bevindt zich een grot met daarin een ondergrondse rivier. Door verkenningen in 1963 en het wegpompen van water is het mogelijk om meer dan 400 meter de grot in te lopen. Je komt daarbij ontzettend veel prachtige geologische verschijnselen tegen, waaronder fossiele afzettingen. Deze grot is nooit bewoond geweest.

Meer informatie: http://www.grottes-aze71.fr/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.