Mondriaanfonds steunt het Hunebedcentrum met groots bedrag

0
179

De Corona epidemie zorgt ervoor dat de culturele sector aan het overleven is. Met veel creativiteit en onwenselijke keuzes lukt het om te overleven. De keuzes zorgen voor vervelende situaties zoals het uitstellen of afzeggen van de nodige investeringen, minder inzet van personeel, geen nieuwe activiteiten of productontwikkeling en minder exposities. Toch zijn al deze zaken noodzakelijk om straks als corona voorbij is een gezonde toekomst in te gaan. Het Mondriaanfonds heeft met een speciaal programma voor musea met private collecties een fonds in het leven geroepen. Het Hunebedcentrum is een van de organisaties die financiële hulp uit dit programma heeft gekregen. In totaal bijna 200.000 euro.

Het geld is bedoeld om in 2021 en 2022 het museum op de been te houden en te zorgen dat alles klaar is voor de periode na corona. Het geld zal besteed worden aan extra personele inzet, het op orde krijgen van de museumregistratie, achterstallig onderhoud, zorgen dat alles ARBO verantwoord is, dat de medewerkers op een goede manier kunnen thuiswerken, dat alles coronaproof is en dat een aantal oude spullen vervangen kunnen worden. Met dit programma kan het Hunebedcentrum een gezonde toekomst tegemoet gaan.

Het bestuur en alle medewerkers van het Hunebedcentrum zijn het Mondriaanfonds enorm dankbaar voor de hulp in deze moeilijke tijden.

TRB Frank Wiersema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.