Oerweekend, 21 en 22 augustus

0
798
De Hunebedbouwers waren weliswaar de eerste boeren in Nederland, maar een deel van hun eten zal nog steeds gekomen zijn van de jacht en van het verzamelen van voedsel in het wild. Foto Frank Wiersema

De zomermaand staat bol van de leuke activiteiten. Tijdens de zomervakantie is er elke dag een Oertijdprogramma in ons Oertijdpark. Oermensen laten graag zien hoe men in de prehistorie jaagde, leefde en werkte. Als klap op de vuurpijl is het, in het weekend van 21 en 22 augustus, Oerweekend.

Tijdens het Oerweekend puilt ons Oertijdpark uit met prehistorische mensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. Met een groep oermensen worden de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd tot leven gebracht. Er gebeurt van alles! Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, gedaan en gevoeld, zoals men lang geleden deed. Bezoek het Hunebedcentrum en ontmoet echte oermensen, gratis op vertoon van jouw entreebewijs. Een weekend vol met activiteiten en extra veel oermensen in het Oertijdpark. Genoeg redenen om tijdens dit weekend het Hunebedcentrum te bezoeken dus!

De hele zomervakantie zijn we iedere dag open. Momenteel is reserveren verplicht via https://tickets.hunebedcentrum.nl/nl-NL/tickets. Let op, door de corona maatregelen zijn er maar een beperkt aantal plaatsen. De tickets raken snel op. Reserveer tijdig om niet mis te grijpen.

Tijdens het weekend kun je meedoen aan een workshop mandenvlechten. Dit is een betaalde activiteit, waarvoor je je moet opgeven. Dit kan via https://www.prehistoryalive.com/wat-doet-paw/workshops/mandenvlechten/

Foto Frank Wiersema. Bierbrouwen in de steentijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.