Het Hunebedcentrum zoekt nieuwe voorzitter

0
724
hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum zoekt per 1 januari 2022 een nieuwe voorzitter. In een dynamische culturele stichting dient een voorzitter als boegbeeld. Het vernieuwde bestuur is op zoek naar iemand met affiniteit voor het onderwerp en politiek-bestuurlijke inzichten. Nationaal en provinciaal nemen hunebedden een belangrijke plek in: Landschappelijk, (pre)historisch en educatief. Bent u diegene met een groot netwerk, uitmuntende communicatieve vaardigheden en bent u in staat onze organisatie te vertegenwoordigen? Aarzel dan niet en reageer.

Het museum

Het Hunebedcentrum is een stichting die door middel van educatie en communicatie er voor zorgt dat de hunebedden en archeologische locaties in Drenthe beschermd worden. Om dat te doen wordt het museum in Borger geëxploiteerd, zijn er educatieve programma’s en vinden er veel activiteiten plaats. Hiertoe wordt samengewerkt met musea, onderwijsinstellingen, culturele en toeristische organisaties in Drenthe en daarbuiten. Bij het Hunebedcentrum werken 120 vrijwilligers en een team van 11 mensen in vaste dienst. Er wordt samengewerkt met Wedeka in de vorm van een leerwerkbedrijf.

Het bestuur

Het bestuur van de stichting is het formele orgaan dat besluiten neemt over het beleid en de uitvoering daarvan op hoofdlijnen. Het vernieuwde bestuur bestaat uit leden uit diverse geledingen, met ervaring in het onderwijs, het bedrijfsleven, de cultuursector en de politiek. Het bestuur vergadert gemiddeld eens per maand.

Functieomschrijving

· Het voorzitterschap is een vrijwilligersfunctie

· De voorzitter leidt de vergadering en regelt, in samenspraak met de directeur, de behandeling van de onderwerpen, voorstellen en andere voorkomende besprekingen.

· De voorzitter zorgt, in samenspraak met de medebestuursleden voor de uitvoering van de bestuursbesluiten en bewaakt daarbij de voortgang en kwaliteit van de uitvoering.

· De voorzitter zal optreden als gezicht van de stichting in contact met o.a. de gemeente en de provincie.

· De voorzitter is woordvoeder van het bestuur

· De voorzitter zorgt voor navolging en opvolging van de statuten.

· De voorzitter is tevens voorzitter van de remuneratiecommissie

· Bij ziekte of afwezigheid wordt de functie in uitoefening vervangen door de vicevoorzitter.

Profiel

· Goede communicatieve vaardigheden.

· Affiniteit met besturen en management

· Politiek-bestuurlijk inzicht hebben

· Goede netwerkvaardigheden en beschikken over groot netwerk

· Flexibele instelling

· Hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden

· In staat zijn de organisatie te vertegenwoordigen en vastgestelde beleidsvisie uit te dragen

· Conformeren aan het beleid en de visie van de stichting

· Kennis van en affiniteit met de organisatie

· Goede omgang met medewerkers en vrijwilligers

Reageren

U kunt uw cv en motivatiebrief vóór 29 oktober sturen t.a.v. de selectiecommissie van het bestuur. Het e-mailadres is info@hunebedcentrum.nl. Voor meer informatie kunt u ook e-mailen naar dit adres.

D27

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.