Schoonebeker heideschapen © Foto Het Drentse Landschap

Het in stand houden van de gescheperde schaapskudden in Drenthe is al tientallen jaren een heikele zaak. Dankzij de inzet van de Stichting Behoud Drentse Schaapskudden, waar ook Het Drentse Landschap met haar beide kuddes bij is aangesloten, zijn er sinds 2015 een paar geweldige stappen gezet. Niet alleen werden de schaapskudden erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed, tevens ondersteunt de Provincie Drenthe vanaf 2016 het behoud van de tien Drentse kudden jaarlijks met een substantieel bedrag. Hiermee is ook het behoud in de nabije toekomst veiliggesteld.

Vorig artikelCeremoniële strijdwagen gevonden in Pompeii
Volgend artikelThe world’s oldest mummies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.