Karahan Tepe in Turkije

0
1056
Karahan Tepe Foto hurriyetdailynews

Al vele jaren is Gobekli Tepe in Zuidoost Turkije een begrip. Het is het oudst bekende tempelcomplex ter wereld en nog steeds worden er bijzondere nieuwe vondsten gedaan. Minder bekend is dat in de brede omgeving van Gobekli Tepe nog meer vergelijkbare locaties gevonden zijn. Een van de bekendste is Karahan Tepe op 35 kilometer afstand van Gobekli Tepe. Deze locatie ligt in de provincie Sanliufra. De plek is al in 1997 ontdekt maar opgravingen zijn pas onlangs in 2019 door de Universiteit van Istanboel begonnen. Nu pas zien archeologen de immense omvang van het terrein. Dagelijks worden nieuwe ontdekkingen gedaan.

Net als in Gobekli Tepe zijn hier grote stenen stelae ontdekt in een T-vorm. Daarnaast zijn er meer dan 250 obeliskachtige structuren ontdekt met dierlijke figuren erop. Onderzoek wijst uit dat Karahan Tepe nog wel eens ouder kan zijn dan Gobekli Tepe. We praten dan over meer dan 12.000 jaar geleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.