Nieuwe wisselvitrine gevuld in het Hunebedcentrum

0
601

In het Hunebedcentrum zijn enkele wisselvitrines te vinden. Sinds kort is er één ingericht in samenwerking met PAN. PAN is een netwerk van universiteiten, (semi-) overheidsinstellingen, musea en De Nederlandsche Bank. Zij werken samen om vondsten uit de Nederlandse bodem en wateren te documenteren en te publiceren. Daardoor blijft waardevolle archeologische informatie over de vondsten en hun vondstlocatie beschikbaar voor wetenschap, erfgoedonderzoek en musea. 

In deze vitrine stelt amateurarcheoloog Jeroen Nijdam zijn vondstencollectie tentoon. Hij heeft op de noord es in Anloo vele oppervlakte vondsten gedaan uit alle perioden uit de geschiedenis; van bronstijd tot nieuwe tijd. Deze zijn door bodemprocessen en ploegwerkzaamheden aan het oppervlak gekomen. De selectie aan vondsten in de vitrine maakt inzichtelijk hoe lang deze akkers al in gebruik zijn door de bewoners van esdorpen. Wil je meer weten of zelf ook vondsten laten bekijken door experts? Kijk op https://portable-antiquities.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.