Terugblik Oerfestival 23 en 24 oktober

0
602

Op 23 en 24 oktober was het museum weer even zoals vanouds. Door de versoepelingen en met dank aan de Provincie Drenthe kon er dit keer groots worden uitgepakt in de herfstvakantie. 1400 bezoekers kwamen afgelopen weekend naar het Hunebedcentrum om met ons deze opstart te vieren tijdens het Oerfestival. Daarvan konden alle kinderen tot en met 12 jaar gratis naar binnen vanwege Oktober Kindermaand.  

Bezoekers maakten kennis met verschillende perioden uit het verleden door tientallen jagers- verzamelaars en boeren uit de steentijd, bronstijd en ijzertijd. De bijbehorende activiteiten werden druk bezocht. Er zijn zo’n 200 buideltjes, 200 amuletjes en 300 kaarsjes gemaakt door kinderen. Oud en jong konden alles leren over eten uit de natuur, en het bewerken van brons en ijzer. Tot slot werd er op spectaculaire wijze vuur gemaakt en konden de jachtvaardigheden worden getraind tijdens het boogschieten. 

Voor het personeel en vrijwilligers was het prachtig om het museum weer in volle glorie te zien draaien. De lachende gezichten van bezoekers gaven ontzettend veel voldoening voor iedereen die betrokken was bij het evenement.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.