Hunebed kleurt oranje op 25 november

0
1026

De gemeente Borger-Odoorn doet ook dit jaar weer mee aan de campagne Orange the World. Op 25 november staan er, met medewerking van het Hunebedcentrum en Stichting het Drentse Landschap, oranje spotlights op het grootste hunebed (D27) in Borger.

Zo vragen we aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen/meisjes te maken met geweld. Helaas is dit tijdens de coronacrisis alleen nog maar toegenomen. In sommige landen is het aantal meldingen verdrievoudigd en het aantal moorden op vrouwen schrikbarend toegenomen.

De kleur oranje symboliseert een zonnige toekomst voor vrouwen, vrij van geweld. Aan Orange the World doen meer dan honderd landen mee. Tijdens de actieperiode (tot 10 december) kleurt ook het gemeentehuis oranje. Bij het hunebed is dat alleen tijdens de start op 25 november (van 17.00 tot 21.00 uur) om de natuur en de leefwereld van dieren niet te verstoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.