Hunebedden en drones – hunebedden vanuit de lucht

0
723

Dankzij nieuwe technologie kun je nu een virtuele tour maken langs alle 52 hunebedden in Drenthe zonder je huis te verlaten. Met camera’s op drones kun je deze monumenten niet alleen op grondniveau bekijken, maar ook vanuit de lucht in verbinding met het omringende landschap.

De website ditisdrenthe.nl is ontwikkeld als een gezamenlijk project met Dronehub GAE, gevestigd op Groningen Airport Eelde. Het startpunt op de website is een kaart van alle bestaande hunebedden, met eenvoudige instructies in het Engels, Nederlands en Duits.

Wie een hunebednummer selecteert, krijgt een luchtfoto te zien met een panorama van 360 graden van de hunebedlocatie en het omringende landschap, met uitzicht in alle richtingen. Dit helpt de kijker om het hunebed en zijn locatie in een geografische context te plaatsen.

Klikken op de gele ster brengt je naar beneden naar het maaiveld en een andere 360-graden tour van het hunebed zelf en de directe omgeving. De pijl linksboven brengt je terug naar de overzichtskaart (overzicht).

Het is eenvoudig! Dus begin je rondleiding nu op www.ditisdrenthe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.