Lezing: Ligt in Noord-Frankrijk de oorsprong van onze hunebedden? – 13 maart 2022 – is geweest!

2
580
Foto Hendrik Gommer Barnenez, gebouwd tussen 4500 en 3900 v. Chr

In Bretagne en Normandië liggen hunebedden die tot de oudste van Europa behoren (4100 v. Chr). Ligt daar de oorsprong van onze Drentse hunebedden? 


Hendrik Gommer vertelt zondagmiddag 13 maart 2022 over zijn reizen langs de hunebedden van Noord-Frankrijk en wat hem dat aan inzichten heeft opgeleverd. Hij reisde de afgelopen jaren Europa door op zoek naar de oorsprong van onze hunebedden. Zijn reisgidsserie over hunebed is inmiddels uitgegroeid naar 15 delen.  Tijdens twee lezingen in het winterseizoen zal hij vertellen over zijn reizen en ontdekkingen. Klik hier voor de meest actuele informatie.

Reserveren is verplicht en kan via communicatie@hunebedcentrum.nl. De entree kosten zijn 5 euro. Dit bedrag kunt u betalen bij de entree van het museum. Een kopje koffie of thee is inbegrepen.

Coronamaatregelen
Conform de richtlijnen van de museumvereniging werken we uitsluitend met het Coronatoegangsbewijs. Dit houdt in dat iedereen van 13 jaar en ouder een Coronatoegangsbewijs nodig heeft. Bij de balie wordt voordat je betaald, gecheckt of je Coronatoegangsbewijs in orde is. Hierbij vragen we om de volgende documenten:

 • Coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier
 • Legitimatiebewijs ter controle van de gegevens in het coronatoegangsbewijs
 • Eventueel vrienden van het Hunebedcentrum pasje

Download de CoronaCheck-app en  upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:

 •    Een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Je kunt een afspraak maken via de website van Testen voor Toegang.
 •    Een vaccinatiebewijs
 •    Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud

Voor een geprint coronatoegangsbewijs klik je hier.

2 REACTIES

  • We moeten nog even kijken hoe de nieuwe coronamaatregelen gaan uitpakken. Als het niet live kan dan is het een optie dat de lezing vanuit het huis van Hendrik Gommer plaats gaat vinden. Een combinatie van live en streaming is vrij lastig te organiseren, dus dat heeft niet de voorkeur. Via de website houden we iedereen op de hoogte.

   Groet, Harrie Wolters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.