Oeroude naam voor nieuwe fly-over Emmen-West

0
517
Foto Provincie Drenthe

Dolmen is de naam voor de nieuwe fly-over in knooppunt Emmen-West. Gedeputeerde Cees Bijl onthulde op 12 november de naam die verwijst naar de hunebedden in het gebied. Daarna ging het nieuwe knooppunt Emmen-West open voor verkeer.

Met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising is een volwaardig knooppunt gebouwd met nieuwe verbindingswegen. Het verkeer rijdt daarmee veiliger en vlotter van en naar Emmen. Eerder deze week kreeg het verkeer al ruim baan op de verdubbelde N34. Vandaag komt daar de fly-over bij. Verkeer vanuit noordelijke richting (Groningen/Gieten) rijdt via de fly-over de Rondweg Emmen (N391) op. Ook is de nieuwe verbindingsweg vanaf de Rondweg naar de N34 richting het zuiden (Erm/Holsloot) open. En kan lokaal verkeer tussen Erm en Emmen gebruik maken van de nieuwe Ermerweg.

Foto Provincie Drenthe

Fly-over gedoopt

In aanwezigheid van genodigden onthulde Cees Bijl vanochtend vroeg de naam van de fly-over. Afgelopen zomer riep de provincie belangstellenden op om het bijzondere bouwwerk een naam te geven. Meer dan duizend Drenten gaven hieraan gehoor. Acht mensen stelden voor om de oeroude benaming Dolmen als naam voor de fly-over te gebruiken.

Cees Bijl doopte, met een champagnefles, de fly-over in het bijzijn van de prijswinnaars. Cees Bijl: “De route van de N34 heeft een rijke geschiedenis. Al eeuwen loopt er een weg die dezelfde plaatsen verbond als nu de N34 doet. Dat komt door de ligging op de Hondsrug. De naam Dolmen is een mooie verwijzing naar de hunebedden die er liggen.”

Tekst en foto’s Provincie Drenthe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.