Online lessen Hunebedcentrum groot succes

0
377
Schoolklas krijgt live les van archeoloog van het Hunebedcentrum.

In 2021 heeft het Hunebedcentrum een subsidie gekregen van de NWO om een aantal nieuwe communicatiemiddelen te ontwikkelen. Een van de middelen was het inrichten van een online studio waarmee filmpjes kunnen worden opgenomen en waar de archeoloog van het Hunebedcentrum live in de klas kan komen. Door corona was er meer dan ooit behoefte aan een online les met een echte archeoloog. In 2021 is maar liefst 42 keer een online les gegeven. De eerste boekingen voor 2022 zijn ook al binnen. Door de vele aanvragen en door een positieve terugkoppeling vanuit de scholen is besloten dat de online les een vast onderdeel wordt van een bezoek aan het Hunebedcentrum. Een school kan er voor kiezen om te starten met een online les en dan op een later moment fysiek naar het Hunebedcentrum te gaan.

Oerschool. Studio van waaruit de archeoloog van het Hunebedcentrum live een uitzending doet richting schoolklassen.

De studio is tevens gebruikt voor de opname van filmpjes. Dit is nog in de experimentele fase maar de eerste filmpjes zijn klaar zoals eentje over de archeohotspot, ingesproken door archeoloog Riemke Scharff.

Scherm in de Archeohotspot met tal van filmpjes die zijn opgenomen in de eigen studio.

Dit artikel maakt deel uit van het project Oerschool en oeracademie (met projectnummer NWA.1397.201.001 van het onderzoeksprogramma NWA Wetenschapscommunicatie 2020 dat (mede) is gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

NWO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.