The Dutch Dolmens

0
792
Foto Davado

De Nederlandse hunebedden staan steeds meer in de belangstelling van buitenlandse gasten. Echter het woord hunebedden (of hunebeds in het Engels) wordt niet herkend. Internationaal worden verschillende andere woorden gebruikt voor dit type megalithische monumenten. Het meest bekend is het woord Dolmen of meervoud Dolmens. Dat begrijpen de meeste buitenlanders wel. Vandaar dat we de oudste monumenten van Nederland voor de internationale bezoekers anders willen positioneren. Dat doen we onder de noemer The Dutch Dolmens. In dat kader hebben we een filmpje gemaakt, in het Engels, die vanaf nu te zien is en waarmee we de hunebedden breed bekend willen maken.

Deze publicatie en film maakt deel uit van het project Oerschool en oeracademie (met projectnummer NWA.1397.201.001 van het onderzoeksprogramma NWA Wetenschapscommunicatie 2020 dat (mede) is gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

NWO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.