Alle Duitse hunebedden op het Hunebednieuwscafe

0
1027

Meer dan 10 jaar geleden begon Willem Donker uit Heerenveen met een zoektocht naar alle Duitse hunebedden. Daar hebben we in eerdere artikelen al eens over geschreven. 4 jaar geleden kwam Willem naar het Hunebedcentrum en maakten we kennis. Al snel besloten we om al het materiaal van Willem, wat bestond uit foto’s, gps gegevens en inhoudelijke informatie, te plaatsen op het Hunebednieuwscafe. Het was een enorme klus. Meerdere mensen hebben jarenlang alle informatie op de website gezet.

We willen daarvoor Katinka Korevaar en vooral Marinda Ruiter enorm danken voor al het werk dat ze de afgelopen jaren hebben verzet. Marinda heeft de laatste jaren maandelijks vele tientallen Duitse hunebedden op de site gezet. Marinda zal voortaan eigen verhalen op het Hunebednieuwscafe gaan zetten.

De klus is geklaard! Iedereen kan nu op eenvoudige wijze via Googlemaps alle Duitse hunebedden opzoeken. Er zijn meer dan 1500 locaties te vinden. Heel veel hunebedden bestaan nog maar uit een of enkele stenen maar er zitten ook echte juweeltjes tussen. Ze zijn te vinden op https://www.hunebednieuwscafe.nl/alle-hunebedden/

Groß Berßen, Wappengrab, Groß Berßen VI

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.