Wulp-Foto-©-Geert-de-Vries-Het-Drentse-Landschap.jpg

De Wulp is een forse steltloper met een lange kromme snavel. Hij kan tot zestig centimeter groot worden en een kilo zwaar zijn. De Nederlandse naam en streeknamen zijn vooral gebaseerd op de geluiden die de Wulp maakt. Aanvankelijk heette de vogel Welp, gebaseerd op de gelijkenis met de roep van een jong hondje. In Drenthe gaan ook de namen Wilp en Heidetuter rond. Helaas horen we de “Wilp” steeds minder vaak, vandaar dat diverse organisaties de soort dit broedseizoen onder de loep nemen.

Vorig artikelDE LOYALITEIT VAN WOLTE – Hoofdstuk 14
Volgend artikelHet rituele landschap rondom een hunebed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.