De zeearend

0
609
Zeearend Foto © Henk van der Meulen-Het Drentse Landschap

De Zeearend is, met maar liefst een spanwijdte van ruim twee meter, onze grootste roofvogel. Zijn bijnaam ‘vliegende deur’, is dan ook treffend gekozen. Vanaf het eind van de vorige eeuw is het aantal broedparen onder meer in Duitsland spectaculair toegenomen. Daardoor werden aanvankelijk vooral ’s winters steeds vaker en steeds meer voornamelijk jonge Zeearenden in Nederland gezien. Vanaf 2006 broeden ze weer in Nederland, o.a. bij het Zuidlaardermeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.