Oek, kind uit de oertijd gaat digitaal

0
648
© Roelof Wijtsma-Hunebedcentrum

Er is een nieuwe digitale kinderroute startend bij het Hunebedcentrum in Borger. Deze wandelroute neemt je mee in de wereld van de hunebedbouwers. De route is ontwikkeld speciaal voor de belevingswereld van kinderen. Het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum werkten samen in de ontwikkeling van deze route.

Sinds de nauwere samenwerking tussen Het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum, vorig jaar vastgelegd in een convenant, is nu de eerste gezamenlijke digitale prehistorische kinderroute een feit. Met hulp van een student van Hogeschool Van Hall Larenstein is er een prachtige digitale wandelroute voor het hele gezin ontwikkeld waarbij kinderen spelenderwijs veel leren over het leven in de steentijd. Onderweg kunnen opdrachten gedaan worden en foto’s en filmpjes worden bekeken zodat de wereld van Oek, het kind uit de oertijd, tot leven komt.

De route start en eindigt bij het Hunebedcentrum. Oek neemt je mee in de wereld van de hunebedbouwers. De route is gratis beschikbaar voor iedereen op Eindje om in Drenthe. Wil je nóg meer uit de route halen, dan is er  voor € 2,50 een tasje te huur in het Hunebedcentrum met daarin spullen waardoor kinderen de route nog meer beleven.

In de voorjaarsvakantie kan je samen met familie van Oek een stukje van de route lopen. Onderweg worden er opdrachten samen gedaan. Daarna kan je zelfstandig de route vervolgen en gaat Oeks familie weer terug naar het kamp. Aanmelden voor deze wandelingen is niet nodig.

Je kunt met de familie van Oek mee op:

Dinsdag 22 februari om 11 uur, 13 uur en 14 uur.
Dinsdag 1 maart om 11 uur, 13 uur en 14 uur.

Startplek is het pleintje achter het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.