Plaggenhutten

0
935
Plaggenhut © Drents Archief

Aan het einde van de negentiende eeuw bloeide de artistieke waardering van het Drentse landschap op. Schilders gingen vaker buiten werken en hadden daarbij een voorkeur voor het platteland, het eenvoudige boerenleven en de ongecultiveerde natuur. Ze roemden de Drentse luchten, de paarse heidevelden, de grillige zandpaden, de eenzame herders en de oude boerderijen met bemoste rietdaken. Wat minder bekend is, is dat ook de plaggenhut onderdeel was van wat men zo pittoresk aan Drenthe vond. Tegenwoordig associëren we de plaggenhut primair met armoede en niet direct met schoonheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.