Ingrediënten

1 bos wildplukkruiden (zevenblad, brandnetel, daslook)
75 g. gemende noten of zonnebloempitten
1 teen knoflook
1 kopje olijfolie
2 flinke eetlepels edelgistvlokken
sap van een halve citroen
peper en zout

Bereiding

Rooster de noten of zonnebloempitten in een droge koekenpan
en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de wildpluk fijn. Doe alle ingrediënten in een maatbeker.
Meng met de staafmixer tot een dikke maar nog grove massa.
Maal niet te lang, het mag nog stukken bevatten.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe, tot het een smeuïge pesto
is en breng verder op smaak.
Je kunt het ook in de vijzel maken. Doe dan steeds een kleine
hoeveelheid van alle ingrediënten in de vijzel en stamp het fijn.

Vorig artikelAmandel-hazelnootballetjes met gesnipperde paardenbloemen
Volgend artikelBietenspread met hondsdraf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.