Eindelijk is er een Hunebedden Kwartet

0
459

Misschien hebt u zich al wel eens afgevraagd: ‘Is er een informatief kwartetspel over alle hunebedden van Noord-Nederland?’ Het antwoord is: ‘Nee, tot nu toe niet.’ Maar daar komt verandering in. Op 27 maart 2022 zal het eerste Hunebedden Kwartet aangeboden worden aan het Hunebedcentrum door Hendrik Gommer, de maker van de reisgidsenserie Mythische Stenen, die zijn eigen hunebed bouwde.

Vijf jaar geleden kwam Mythische Stenen Deel 1: Nederland uit. Daar was veel interesse voor. Deze maand komt de tweede druk op de markt. Gommer is al bezig met Deel 20 van de serie: Hunebedden in Portugal (zie bijv. www.hunebed.eu). Het Hunebedden Kwartet sluit aan bij Deel 1. De hunebedden die in het boek worden besproken, zitten ook in het kwartet. Daardoor kun je spelenderwijs kennis maken met de hunebedden.

Vijf jaar geleden kwam Mythische Stenen Deel 1: Nederland uit. Daar was veel interesse voor. Deze maand komt de tweede druk op de markt. Gommer is al bezig met Deel 20 van de serie: Hunebedden in Portugal (zie bijv. www.hunebed.eu). Het Hunebedden Kwartet sluit aan bij Deel 1. De hunebedden die in het boek worden besproken, zitten ook in het kwartet. Daardoor kun je spelenderwijs kennis maken met de hunebedden.

Het spel bevat 60 grote, stevige kaarten. Op iedere kaart staat een hunebed afgebeeld en een korte beschrijving. Ook een paar hunebedden die inmiddels verdwenen zijn, zoals een hunebed bij Hoogeveen, zijn opgenomen. Ook hunebedden in Groningen en Friesland zijn meegenomen.

Het Hunebedden Kwartet zal op zondag 27 maart 2022 om 14.00 uur worden aangeboden aan het Hunebedcentrum. Aansluitend zal Hendrik Gommer een lezing geven over de (vermoedelijke) oorsprong van de hunebedden in Noord-Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.