Koken met Leem – Oertijdparkvaardigheden deel 1

0
821
Eating in prehistory

Pas de laatste grofweg 5.000 jaar koken we in Drenthe met potten en pannen, sinds de komst van de eerste boeren – de Hunebedbouwers. Dat terwijl er hier al minstens 200.000 jaar lang mensen (jagers en verzamelaars) rond liepen. Het grootste deel van de menselijke geschiedenis kookten we dus zonder potten en pannen, maar hoe deden we dat? In dit filmpje laten we een manier van koken zien die onze voorouders waarschijnlijk gebruikt hebben, namelijk koken met leem.

Workshop prehistorisch koken – gevogelte in leem

Ook vis kun je koken in leem. Hoe je dat doet kun je hier lezen:

Deze publicatie en film maakt deel uit van het project Oerschool en oeracademie (met projectnummer NWA.1397.201.001 van het onderzoeksprogramma NWA Wetenschapscommunicatie 2020 dat (mede) is gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

NWO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.