Lezing over de oorsprong en verspreiding van hunebedden – is geweest!

0
513
Foto Hendrik Gommer Barnenez, gebouwd tussen 4500 en 3900 v. Chr

Het Hunebedcentrum organiseert met regelmaat lezingen over hunebedden, maar ook over megalithische bouwwerken elders op de wereld. Komende periode organiseert het Hunebedcentrum een tweetal lezingen over de oorsprong en de verspreiding van Hunebedden. De lezingen worden gegeven door het Hendrik Gommer.

Zondag 27 maart 2022 om 14 uur
Lezing: Ligt in Noord-Frankrijk de oorsprong van onze hunebedden?
In Bretagne en Normandië liggen hunebedden die tot de oudste van Europa behoren (4100 v. Chr). Ligt daar de oorsprong van onze Drentse hunebedden? Maar hoe zit het dan met de allée couvertes die je ook veel ziet in Noord-Frankrijk. Die zijn van veel jongere datum (2600 v. Chr.).
Klik hier voor meer informatie

Zondag 10 april 2022 om 14 uur
Lezing: De verspreiding van hunebedden over Noord-Europa
Mogelijk brachten kolonisten uit Bretagne rond 3900 v. Chr. de megalietencultuur over zee naar Denemarken. Destijds lag de zeespiegel hoger en was ook Jutland nog een eiland. Op Jutland bestond in die tijd al de Ertebøllecultuur, terwijl in Duitsland (een voorloper van) de Trechterbekercultuur was ontstaan. Uit deze smeltkroes van culturen ontstond een hoogontwikkelde samenleving. Vanuit het noorden verspreidde deze cultuur zich gedurende 600 jaar over Duitsland tot in België
Klik hier voor meer informatie

Aanmelden
Alle lezingen worden gehouden in het Hunebedcentrum in Borger. De entree voor de lezing op locatie is 5 euro, dat is inclusief een kop koffie of thee. Vrienden van het Hunebedcentrum kunnen deze lezing gratis volgen op vertoon van het vrienden-van-pasje bij de kassa. Aanmelden kan via communicatie@hunebedcentrum.nl. Vermeld in jouw aanmelding alsjeblieft je naam, welke lezingen je zou willen bijwonen en met hoeveel personen je wil komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.