Mythische Stenen Deel 1: Hunebedden in Nederland

0
439
Mythische Stenen deel 1 Nederland

Dit deel werd voor het eerst in 2017 uitgebracht. In 2018 werd het ook vertaald in het Engels. In 2022 volgde een tweede druk. Deel 1 behandelt alle hunebedden van Nederland, waaronder ook enkele verdwenen hunebedden. Hierdoor ontstaat een overzicht van de hunebedden in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. In de tweede druk bespreekt de auteur ook het hunebed dat hij zelf bouwde in Gelderland en wat hij daarvan leerde.

De reis begint om meerdere redenen in Drenthe. Het aantal hunebedden in Nederland is overzichtelijk, zodat ze gemakkelijk allemaal bezocht kunnen worden. Daarnaast woont de auteur in Nederland. Hij groeide op op steenworp afstand van de hunebedden van Emmen. In deel 1 vraagt hij zich af wat hun functie was. Daar kunnen de hunebedden aan de andere kant van de grens met Duitsland meer over vertellen.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.