Mythische Stenen deel 2 Nedersaksen

Dit deel is in 2018 ook vertaald in het Duits. De reis begint van de Straβe der Megalithkultur, waarin enkele tientallen hunebedden tussen Osnabrück en Oldenburg zijn opgenomen. Daarna trekt de auteur verder naar OstFriesland waar nog eens tientallen prachtige monumenten liggen. De auteur ontdekt dat in Nedersaksen veel langgraven voorkomen, die procentueel lijken toe te nemen richting het oosten. Is de megalietencultuur op enig moment gemengd met (subculturen van) de Bandkeramiekcultuur waar men doden lange grafheuvels bijzette?

Mythische Stenen deel2 Nedersaksen

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

Vorig artikelMythische Stenen Deel 1: Hunebedden in Nederland
Volgend artikelMythische Stenen Deel 3: Schleswig-Holstein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.