Vuur maken – Oertijdparkvaardigheden – deel 2

0
960
Foto Wikimedia

Eén van de belangrijkste basisvaardigheden van de oermens was het maken van vuur. Goed voor onder andere warmte, licht en om je eten te garen. Het is een vaardigheid die velen zijn verleerd wanneer er geen moderne middelen aanwezig zijn. In dit filmpje gaan we in op het maken van vuur met pyriet, vuursteen, een vuurslag en materialen uit de natuur, net zoals de oermensen dat deden. We vertellen waar je op moet letten wanneer je hout verzameld. En we laten zien hoe je van een gloeiend kooltje een vlam krijgt. Ook zitten er handige tips in dit filmpje zoals het maken van feathersticks en het opbouwen van je vlam tot uiteindelijk een groot vuur.

Vuur maken

Deze publicatie en film maakt deel uit van het project Oerschool en oeracademie (met projectnummer NWA.1397.201.001 van het onderzoeksprogramma NWA Wetenschapscommunicatie 2020 dat (mede) is gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

NWO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.