14 april spreekuur voor archeologie, stenen en fossielen

0
470
PAN

Heb je zelf een steen, een archeologisch object of andere vondsten en wil je daar graag iets meer van weten? Stenen expert Harry Huisman en Marja Braaksma zullen aanwezig zijn om alles te vertellen over stenen en fossielen. Daarnaast zijn er ook archeologen aanwezig die jou iets kunnen vertellen over jouw vondst. Kom gerust langs bij het spreekuur in het Hunebedcentrum. We starten om 13.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Let op, meld je van tevoren aan via communicatie@hunebedcentrum.nl. Zo kunnen wij het bezoek in goede banen leiden.


Archeologische bodemvondst
Doe je een bodemvondst in Drenthe (zowel in individueel als in werkgroep verband), meld dit dan bij het spreekuur. De archeologen onderzoeken en registreren de vondst, daardoor wordt de waardevolle archeologische informatie beschikbaar voor onderzoek. De locatie van jouw vondst wordt niet beschikbaar gemaakt, daarnaast kun je na afloop jouw vondst gewoon weer mee naar huis nemen. Tijdens de registratie wordt de vondst gefotografeerd en opgenomen in het de Database van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). Inzage krijgen in je eigen vondsten in de PAN-database is mogelijk


Iets gevonden?
Iets gevonden buiten Noord-Nederland en ben je niet woonachtig in Noord-Nederland? Dan verwijzen je graag door naar de website van PAN. Heb je een vraag over een steen, fossiel of schelp, maar kun je niet langskomen? Je kunt ook foto’s (graag detail en overzicht, in goede kwaliteit) met vragen per mail versturen naar communicatie@hunebedcentrum.nl. Alle data van het spreekuur waar je je voor kunt aanmelden:


– 14 april 2022
– 9 juni 2022
– 8 september 2022
– 13 oktober 2022
– 10 november 2022
– 8 december 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.