Mythische Stenen deel 10: Noord-Frankrijk, Jersey en Guernsey

0
295
Noord-Frankrijk

We beginnen de reis bij Stein in Zuid-Limburg. Daar ligt een galerijgraf dat verwant lijkt aan die van de Wartbergcultuur. De hunebedden bij Wéris in de Belgische Ardennen zijn dat zeker, of zijn het juist de allées couvertes van de Seine-Oise-Marne-cultuur waar ze aan verwant zijn. In de Allée Couverte de Reclus is ooit een naakte vrouw uitgebeiteld. Was het een vruchtbaarheidsbeeld? Natuurlijk bezoeken we het schitterende Nationale Museum voor de Archeologie in St. Germain-en-Laye. We maken kennis met de Cernycultuur waarin net als in Polen grafheuvels met een lange staart werden opgeworpen. We zien tal van gravures van vrouwen met borsten en halskettingen. Was het de dodengodin, Moeder Aarde, een vruchtbaarheidsgodin of toch wat anders? En natuurlijk bezoeken we enkele zeer oude hunebedden in Normandië en maken dan de oversteek naar Jersey en Guernsey.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.