Mythische Stenen deel 11: Bretagne

0
360
Bretagne

Wat moet er nog gezegd worden over Bretagne? Moet Carnac nog genoemd worden dat al sinds 4500 v. Chr. het bedevaartsoord voor alle megalietenaanbidders is? Of is het juist Locqmariaquer waar de grootse menhir ter wereld nu op de grond ligt, met afbeeldingen over de herkomst van de bouwers? En hoe zit dat eigenlijk met die afbeeldingen van potvissen die je hier in verschillende hunebedden tegenkomt? Barnenez is misschien wel het oudste megalietenmonument in Europa met een heus beeldenschrift over de heldenreis van de landbouwkolonisten die dit land ontdekten. Misschien was het de La Hoguette groep wel, die de eerste hunebedden van Europa bouwde. Het 252 pagina’s tellende deel 11 staat boordevol bijzondere megalithische sites.

Bretagne

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.