Mythische Stenen deel 12: Engeland en Wales

0
438
Engeland

Wie kent Stonehenge in Engeland niet? Natuurlijk wordt het uitvoerige beschreven in Deel 12, net als Avebury Stone Circle. Wayland’s Smithy en Westkennet Long Barrow zijn minder bekend, maar evenzeer een bezoek waard. In Dartmoor ben je zomaar meerdere dagen kwijt en op de Isles of Scilly liggen 80 entrance graves. Meer naar het noorden liggen de langgraven van Severn-Cotswold en in Anglesey kun je, zij het met enige moeite, de bijzondere spiralen in Barcoldiad y Gawres bewonderen. Weinigen kennen de langgraven rond Medway. Denk er wel om dat je niet met een te grote camper op pad gaat, want daar zijn de smalle wegen in Engeland en Wales niet voor geschikt. En anders dan je zou verwachten, zal je tevergeefs zoeken naar een mooi archeologisch museum. Zelfs het British Museum in Londen toont een zeer beperkte collectie.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.