Mythische Stenen deel 16: Zuidoost-Frankrijk

0
346

In deel 16 beginnen we in het museum van Clermont-Ferrand. We trekken daarna naar het zuiden, waar we net als in deel 15 veel dolmens met liggende draagstenen tegenkomen. Onder St. Affrique begint het gebied van de vroegere Treilles-cultuur die zogenaamde statue-menhirs kende, met gravures van vrouwen en mannen. Nog meer zuidelijker, aan de zuidkant van de Haut-Languedoc, in het stroomgebied van de Aude, maken we kennis met de Véraza-cultuur. Hier werden enorme hunebedden gebouwd, compleet met voorkamer en zielengat. Een indrukwekkend voorbeeld daarvan is Lo Morrel dos Fadas. Meer naar het oosten komen we langs de ovale dolmens van de Fontbouisse cultuur. In Gorges du Verdon Musée de la Préhistoire maken we kennis met de Cardiaal-Impresso cultuur van de landbouwers die het eerst Zuid-Frankrijk bereikten. Daarna trekken we langs de Rhône naar Zwitserland, alwaar de dolmens van de Horgencultuur zijn te bewonderen.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.