Mythische Stenen deel 17: Catalonië en de Balearen

0
449

In Deel 17 starten we rond Perpignan waar enkele hunebedden van de Véraza-cultuur zijn gebouwd. Over de grens van Spanje, o.a. bij het Espolla, staan veel dolmens die een toegang van gestapelde stenen hadden. Eenzelfde type vind je rond Roses dat al in de steentijd bloeiende nederzettingen kende. Daar zijn ook enkele in rotsen uitgehakte grafkamers te zien. In het museum van Barcelona leren we dat een blauwachtig gesteente, Várisciet, al rond 4500 v. Chr. in deze omgeving werd gedolven en verhandeld, tot in Bretagne.

Harrie Wolters en Sipke van der Zee bezochten het adembenemende Menorca. Daar vind je enkele hunebedden, maar vooral in rotsen uitgehakte graven (hypogea) en naveta van de Talayotische cultuur. Overblijfselen van de Talayotische cultuur, en enkele dolmens, zijn ook op Mallorca te vinden.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.