Mythische Stenen deel 18: Noord-Spanje

0
368

In Deel 18 reizen we door de Spaanse Pyreneeën van Aragón en Navarra naar Pamplona. Het schijnt dat de eenvoudige dolmens zich via deze noordelijke route vanuit Baskenland naar Catalonië hebben verspreid. Daar in Baskenland vinden we dolmens van het Portugese type, maar ook hunebedden die lijken op die van de Véraza-cultuur, evenals steencirkels. Handels- en/of culturele contacten langs deze noordelijke route liggen voor de hand. Ook de oudere dolmen á couloir met een lange gang en ronde kamer kom je hier tegen en natuurlijk veel castro’s, vestingen uit de late kopertijd. Rondom Santiago de Compostella zijn naast hunebedden ook tal van rotsgravures te bewonderen. Daarna trekken we richting Madrid. Onderweg komen we nog enkele restanten van koepelgraven uit 3300 v. Chr. tegen. Het archeologisch museum van Madrid is uiteraard een hoogtepunt.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.