Zuid-Spanje

Hoewel er rond València geen hunebedden zijn gebouwd, is Museu de Prehistòria een must voor steentijdbewonderaars, met veel aardewerk van de Cardiaal-Impresso cultuur. Pas langs de zuidkust zijn er weer megalithische sites te vinden. Die zijn dan vaak ook erg indrukwekkend. Gorafe, Los Milares, Montefrio, Sierra Martilla, Antequera, Dólmen de la Pastora, Dólmenes des Gabrieles, Dólmenes El Pozuelo, Dólmen de Lácara, de dolmens bij València de Alcántara en Montehermoso zijn voorbeelden van sites in Andalusië en Extremadura die eigenlijk iedereen een keer zou moeten bezoeken.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

Vorig artikelMythische Stenen deel 18: Noord-Spanje
Volgend artikelMythische Stenen deel 20: Portugal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.