Mythische Stenen Deel 4: Jutland

0
418
jutland

Denemarken heeft een groot aantal megalithische monumenten, zodat daar twee delen voor nodig zijn. In deel 4 worden de hunebedden van Jutland besproken, die vooral langs de oostkust liggen. Er zijn grofweg twee typen te onderscheiden: met een ronde kamer en met een brede ovale kamer. Er zijn ook zeer complexe typen te vinden, waarbij er sprake is van meerdere kamers die op elkaar aansluiten. Sommige monumenten zijn teruggebracht in de oorspronkelijke staat. We maken kennis met de Ertebøllecultuur, de Touwbekercultuur en de Dolktijd. Natuurlijk worden ook Jelling, Skagen en het strand bij Rømø bezocht.

Jutland

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.