Mythische Stenen deel 5: Funen en Seeland

0
370
Funen en Seeland

Het oostelijk deel van Denemarken (Funen, Langeland, Lolland, Møn en Seeland)  is een waar walhalla voor liefhebbers van hunebedden. Het is duidelijk dat hier de megalietencultuur tot grote hoogte steeg. Jordehøj, Kong Svends Høj, Birkehøj, Troldstuerne, Rævehøj en Mårhøj mogen geen van alle gemist worden. Het zijn ook voor het grote publiek indrukwekkende monumenten. Ladby Vikingskibet en het indrukwekkende nationale museum van Kopenhagen zijn voor archeologisch geïnteresseerden absolute musts. Dankzij de vele vondsten, waaronder talloze skeletten, komen we hier veel te weten over de rituelen van de hunebedbouwers.

Funen en Seeland

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.